Blog

Laat Gaele je gas en elektriciteit regelen en verhuis zonder zorgen!

Wat leuk, verhuizen! Laat Gaele je gas en elektriciteit regelen en verhuis zonder zorgen!

Meer lezen 7/1/2020

5 tips om jouw huis energiezuinig koel te houden tijdens de warmste zomerdagen

Hoe koel jij je huis af tijdens de warmste zomerdagen? Airco, koud voetbadje, ... ? Gaele geeft je alvast 5 energiezuinige tips.

Meer lezen 6/25/2020

Wie zijn energieverbruik spreidt, betaalt vanaf 2022 minder

De VREG bracht een voorstel uit om de nettarieven voor energie in grote mate af te stemmen op het piekvermogen. Wie zijn verbruik spreidt, betaalt van 2020 dus minder dan wie alle toestellen tegelijk gebruikt.

Meer lezen 6/19/2020

Hogere energiefactuur gevolg van uitrol digitale meters op kortere termijn.

De VREG (Vlaamse energieregulator) raadt de Vlaamse Regering aan om de digitale meters uit te rollen binnen een kortere termijn dan gepland. Ze hebben hierbij heel wat berekeningen gedaan waaruit blijkt dat een snellere uitrol zou leiden tot hogere kosten voor de distributienetbeheerders. De consument zal dit dus ook zien op zijn energiefactuur. Al vallen de bedragen mee.

Meer lezen 4/27/2020

Tips voor aangenaam en energiezuinig thuiswerk

Door de Coronamaatregelen zijn heel wat mensen onder ons genoodzaakt van thuis uit te werken. Laat ons dat dan doen op een aangename en energiezuinige manier.

Meer lezen 4/1/2020

Ook in 2020 doe je er nog steeds goed aan van energieleverancier te veranderen

Als je een energieleverancier vond in 2019 die voor jou het beste tarief had, kan dat in 2020 alweer een andere zijn.

Meer lezen 3/19/2020

“In een wirwar van energieleveranciers schept GAELE duidelijkheid”

Gella Vandecaveye is naast ex-judoka, gastspreker en PR & sport consultant ook fan van GAELE. Net als zoveel consumenten ontbreekt het haar aan tijd om de energiemarkt actief te volgen. “Toen ik mijn energiefactuur wilde aanpakken, werd ik moedeloos bij het zien van al die leveranciers en tarieven. Ik zag het niet zitten om ze te vergelijken en bleef dus waar ik was. Gelukkig ontmoette ik toen GAELE”

Meer lezen 11/21/2018

Je energiefactuur begrijpen, dat doe je zo

Energiefacturen lijken gemaakt om niet te begrijpen. Daarom vind je hier een leidraad waardoor je energiefactuur geen geheimen meer voor je heeft.

Meer lezen 10/31/2018

De prijzen voor gas en elektriciteit blijven stijgen sinds 2016. Maar dankzij Gaele ben je zeker dat je nooit te veel betaalt. Hoe dan?

De prijzen voor gas en elektriciteit blijven stijgen sinds 2016. Maar dankzij Gaele ben je zeker dat je nooit te veel betaalt. Hoe dan?

Meer lezen 10/30/2018

Extra: stroomonderbreking in winter en de mogelijke gevolgen voor de energieprijzen.

We weten het: deze winter komt er mogelijk een stroomonderbreking. Hoe komt dat en wat betekent het voor jouw energiefactuur? Ontdek meer.

Meer lezen 10/15/2018

27% hernieuwbare energie in Europa in 2030, ook door zelf-productie door de consument!

Inzake hernieuwbare energie zijn er op dit moment volop onderhandelingen aan de gang tussen de Commissie, het Parlement en de Europese Raad van betrokken ministers. Om deze doelstellingen te bereiken is een slim en duurzaam beleid vereist. Een overzicht van wat wij vragen.

Meer lezen 3/14/2018

Welke energie- en isolatiepremies zijn er voor jou in 2018?

Ben je van plan isolatiewerken uit te voeren of over te stappen naar duurzame energie? Ga na of je kunt genieten van een financieel duwtje in de rug in jouw regio. Met name omdat de bedragen van de premies evolueren, soms in stijgende lijn.

Meer lezen 3/5/2018

Zonnepanelen: alles wat je moet weten.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen? Waarop moet je letten bij zo’n installatie? Ons uitgebreide dossier maakt je wegwijs.

Meer lezen 2/12/2018

Hoeveel shoppingbudget hou jij over?

Huur of lening, de auto, boodschappen, gas en elektriciteit … deze kosten nemen een grote hap uit je budget. Vaak is er op het einde van de maand niets meer over om te sparen of iets leuk te kopen. Wil jij efficiënt besparen?

Meer lezen 7/15/2017

Isoleren in 5 vragen

Uw woning isoleren is een absolute must. Het aanbod aan materialen is echter enorm, wat de keuze bemoeilijkt. Daarom zetten wij u op weg met de antwoorden op vijf essentiële vragen.

Meer lezen 6/30/2017

Warmtepompen voor uw verwarming

Overweegt u de installatie van een warmtepomp? Dat kan indien uw woning goed geïsoleerd is. Als de installatie en de instelling ervan nauwkeurig gebeuren, kan dit systeem een heel mooi rendement halen.

Meer lezen 5/30/2017